The Diamond House by Abis Arquitectura

The Diamond house was rebuilt in order to show its original geometry and its particular structure. In order to do so, all the unnecessary architectural elements were removed: handrails, stairs, lattices, chimneys, and so on. Enlarging the surface of the house meant the reuse of every space, used for storage or electric facilities, located below the sanitary forging. Those spaces were reused and were turned into the main floor at the swimming pool and the terrace level.

Diamond House

Thus the total surface of the house was 324,90 squared meters distributed on three different floors. The first one was the floor with the main entrance to the house, situated under the porch – designed according to a singular structure made of concrete-. The living room and the kitchen were located on the second floor (main floor) facing the swimming pool, garden and terrace. Four suites with magnificent views of the Mediterranean Sea were placed on the upper floor. The access to the house from the base of the site to the main entrance was not easy. By the restoring of the house a larger ramp was built in order to facilitate the access to the house.

main entrance

exterior

interior

Abis Arquitectura

Blog, Updated at: 11:30 PM

0 comments:

Post a Comment

Powered by Blogger.